1. Víz problémák

   A gépben mosogatás után áll a víz:

   az alsó szűrő eldugult, ezért a szennyezett vizet a gép nem pumpálja ki, így a programnak megfelelő időben nem is cserél a gép vizet.


   Megoldás: Alsó szűrő tisztítás. A használati utasítás minden esetben pontos leírást tartalmaz a szűrő tisztításról, de általánosan elmondható hogy a gépből való kiszedés után el kel távolítani az idegen tárgyakat ( csont, leázott papír, fogpiszkáló, szálka, törött üvegdarabok) majd csap alatt elöblíteni. Ezután visszarakhatjuk a gépbe, és kezdődhet a próba.  mgtgepszuro

    


  2. A mosogatógép nem szív vizet: 

   indítás után a gép elindul, de kis idő után hibát jelez, vagy csak halk bugás hallatszik a gépből, de nem mosogat.
   Megoldás: A gép bevezető víztömlőjében dugulás.A nem AQUASTOP- os gépeknél a bevezető tömlő lecsavarása után lehet kihúzni egy szűrőt.magnesszelepszuroAz AQUASTOP-os készülékeknél ez a szűrő nem a gépház hátsó részén, hanem a bevezetőtömlő csap felőli végén található.aquastopszuroTisztítás után kezdődhet a próba.


  3. Nem forognak a szórókarok:

   Megoldás: A szórókarokat amik a kosarak alatt találhatók nem motorok hajtják, hanem a belőlük kiáramló víz. Így nagyon fontos hogy ne legyenek eldugulva. A szórókaron levő minden fúvókának tisztának kell lennie. mosogatospricckar Ezeket lyukakat a szórókaron  (-a szórókar levételével-) sok türelemmel és egy hegyes tárgyal fontos hogy kitisztítsuk. ( citrommagok, kukorica, papírdarabok, vízkődarabok) . A jól és tisztán forgó szórókarokról készített videó:

  4. A mosogatógép nem melegíti a vizet:

   Ha a mosogatási ciklus rendben végig megy de az edények nem tiszták. Főleg a tányérok, és az erősebben szennyezett edények nem tiszták. A poharakon nem olyan látványos ez a hiba. Ekkor szoktam javasolni a mosogatógép tisztító használatát. Ez egy 250ml folyadék, melynek a zárókupakján egy matrica található. 

   A matrica eltávolítása után az evőeszköz kosárba kupakkal lefelé berakjuk a gépbe a tisztítószert. Fontos hogy a gépben nem maradhat sem evőeszköz , sem edény , mert felületüket vagy színezésüket károsíthatja a tisztítószer:  Ezek után elindítunk  a  mosogatógépen  egy 65 °C fokos hosszú programot:  A tisztító program lefutása után, a gépünk: tiszta , szagtalan, és vízkőmentes……

   Ha a tisztítószer nem üres akkor biztosak lehetünk benne, hogy a mosogatógépünk nem melegíti fel a vizet. Az apró jó hír, hogy a tisztítószer nem veszett kárba. A hiba elhárítása után még használható.A mosogatógépünk fűtésproblémáját szakemberrel javíttassuk. Ez lehet hőfokszabályozás probléma, vagy fűtőtest hiba is, de mindenképpen bízza hozzáértőre.Ha a hibát elhárították végezzük el a tisztító mosogatást.


  5. A gép alapbeállítása hibás: 

   A modern gépek beállítása igazán fontos. Ennek az az oka, hogy a víz és energia fogyasztás oly mértékben van minimalizálva, hogy a rosszul beállított gép azonnal látható rossz mosogatási eredményt produkál. Beállítandók: Vízkeménység, Öblítőszer (fényesítő) hozzáadagolt mennyiség, extra öblítés be illetve kikapcsolása. Ezeket az értékeket a használati utasításból tudjuk kikeresni, vízkeménységről pedig a helyi vízszolgáltató ad tájékoztatást.


    

  6. Nem megfelelő mosogatószer használata:

   Megjelentek a mosogatógépben használt 3az1-ben, 4az1-ben….. stb stb. És ezzel párhuzamosan terjed az a nézet, hogy nincs szükség vízlágyítósóra, nincs szükség fényesítőre. Az én megfigyelésem szerint a jól beállított és rendszeresen karbantartott (3. és 4. pont) mosogatógép  már közepes minőségű mosogatószerrel, közepes minőségű fényesítővel tökéletes eredményt produkál. poharak

Köszönettel

Bosch és Siemens mosogatógép alkatrészek.. itt

Termék értesítés Értesítést kérek a termék beérkezéséről:
Email Az email címét nem használjuk másra, csak az adott termékkel kapcsolatos beérkezésre...