Az  optimális kávéíz összetevői

  • Előkészítési mód: minél frissebb,annál jobb!

  • A kávépor forrázási hőmérséklet:.a legjobb aroma 89-96 °C között

    • hőm.túl alacsony:lapos íz(íztelen)túl kevés aroma,
    • hőm.túl magas:nem kívánt keserű anyagok,csersav
  • Kávéfajta:

    • Kávépörkölési fok
    • Kávé minősége
  • Melegen tartás:

    max.30 perc(ezután “elveszti”a kávé az ízét),töltse át termoszba

  • A kávé őrölési foka:

    • durva:vékony,üres kávé(túl gyorsan átfut)
    • finom:erős kávé (túl hosszú kontakt idő)a megfelelő adagolással ki lehet kompenzálni
  • Vízminőség:

    friss,hideg víz,8°-12°dH optimális

  • Kávé hőmérséklet:

    forrázás után ca.80°C ideális