Az optimális kávéíz összetevői
-
Előkészítési mód: minél frissebb,annál jobb!
-
A kávépor forrázási hőmérséklet:.a legjobb aroma 89-96 °C között
- hőm.túl alacsony:lapos íz(íztelen)túl kevés aroma,
- hőm.túl magas:nem kívánt keserű anyagok,csersav
-
Kávéfajta:
- Kávépörkölési fok
- Kávé minősége
-
Melegen tartás:
max.30 perc(ezután “elveszti”a kávé az ízét),töltse át termoszba
-
A kávé őrölési foka:
- durva:vékony,üres kávé(túl gyorsan átfut)
- finom:erős kávé (túl hosszú kontakt idő)a megfelelő adagolással ki lehet kompenzálni
-
Vízminőség:
friss,hideg víz,8°-12°dH optimális
-
Kávé hőmérséklet:
forrázás után ca.80°C ideális