Mielőtt új porszívót venne előtte olvassa el a 6 porszívó hibát és azok megoldásait


 1. Ha a porszívónk nem szív úgy mint új korában:  először is ellenőrizzük, hogy a porzsák megtelt vagy üres? Ha nincs tele, de nem vagyunk biztosak benne, hogy mennyi a tartalma: én azt javaslom cseréljük ki egy új porzsákra. Ez a biztos megoldás arra  hogy kiszűrjük ezt a problémát, mert lehet hogy olyan anyagot szívtunk amely már eltömítette a porzsák mikropórusait és a gépünk ezért nem szív jólporszivazsaktele

 2. A porszívónk porzsákja nincs megfelelően a helyén. Vagy becsíptük a fedél lecsukásakor, vagy a porzsák nyílása nincs a megfelelő helyen, nem igazodik a porszívó fedélhez. Az így keletkezett résen jelentős szívási veszteség képződik.Ha ezzel a hibával már  hosszabb ideje porszívózunk, a porzsák tartó kinyitásakor ez a kép fogad minket:porbelsokosz Megoldás: A porzsák rekesz alapos tisztítása után tegyünk új porzsákot a gépbe, és ha van a porszívónak motorvédő szűrője azt cseréljük vagy tisztítsuk.

 3. Nem a megfelelő porzsákot használjuk: Sokszor a hasonló porzsákot is be tudjuk erőltetni a gépbe , de vagy a fedél nem csukódik tökéletesen, vagy a porszívó mellé szívja a port. Ennél az esetnél is szennyezett a porzsák rekesz. Itt is a belsőrész tisztítása és a új porzsák berakása a megoldás.  Mindig használjunk lehetőség szerint gyári, vagy a gyárival megegyező porzsákot.

 4. Porszívó gégecső teljes vagy  részleges dugulása. Ezt a hibát egyszerű diagnosztizálni- a gégecsövet 00570317kivesszük a porszívóból és így ellenőrizzük a szívóteljesítményt. ha gégecső nélkül jó a szívóerő, biztos hogy a gégecső vagy a teleszkópos toldó cső van eldugulva, vagy esetleg a kombinált szívófejben van dugulás. A toldócsövet miután levettük a gégecsőről egy zseblámpával egyszerűen ellenőrizhetjük: átvilágítunk rajta. A kombinált szívófej ellenőrzés hasonlóan megoldható zseblámpával. A gégecső a fogantyúval már kicsit nehezebb feladat, a két alkatrészt szét kell szedni, ezután a zseblámpás módszerrel itt is ellenőrizhető a dugulás. A dugulás lehetséges okai: söröskupak , gyerekjáték, fogpiszkáló, hajcsomó stb.stb.

 5. Motorvédő szűrő elkoszolódott. Ez a hiba általában akkor következik be ha az első néhány pont egyike történt velünk, és a hibát már elhárítottuk,  csak még a motorvédő szűrőt nem cseréltük vagy nem tisztítottuk. Ha mosható szűrő van a porszívónkba egy alapos kézzel való átmosás után hagyjuk megszáradni a szűrőt, majd visszahelyezés után a porszívónk használatra kész. Ha a szűrő nem mosható, abban az esetben cserélni kell:
  porszurotele

  Az ábrán egy elkoszolódott (nem-mosható) szűrő


 6. Motorhiba: Hibák súlyosságát tekintve elérkeztünk ahhoz  a ponthoz, ahol erős gondolkodást igényel: Javítás, vagy új készülék vásárlás? Az átgondoláshoz néhány támpont melyet célszerű számításba venni:
 • Tartozékok állapota? (gégecső, Padlókefe, kábel)
 • Porszívónk eredeti újkori ára/értéke (Márkás drága porszívó vagy olcsó névtelen)?
 • Eredeti, újkorában hogy voltunk megelégedve a porszívónkkal?
 • A gépünk megfelelne a jelenlegi életkörülményeinknek? Lakásban lakók száma, Szobák száma, Házi kedvencek száma?
 • Javítási költség?

Ha a fenti szempontok bármelyike az ellen van hogy javíttassuk, abban az esetben vásároljunk egy új minden szempontból megfelelő készüléket.

pormotkosz

Ezt a porszívó motort már nem sikerült megmenteni, kicseréltük

Termék értesítés Értesítést kérek a termék beérkezéséről:
Email Az email címét nem használjuk másra, csak az adott termékkel kapcsolatos beérkezésre...